Livin'is easy

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

 

Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz… na de egy 35. szülinapra??? Belefér… persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker… persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)

Hozzávalók / 12 adag
Piskóta:
3 db tojás
2 púpozott ek liszt
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 púpozott ek cukor
Túrókrém:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kb.)
10 g zselatinfix (instant expressz)
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
500 ml hulala
Málnaszósz:
20 dkg málna
10 dkg cukor
4 teáskanál zselatinfix (instant expressz)
Fehér csoki:
20 dkg fehér csokoládé
2 ek napraforgó olaj
A tetejére egy marék aszalt áfonya
Málnás-fehér csokoládés túrótorta
Elkészítés
Piskóta:
  1. A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
  1. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
  2. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  3. Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.
Málnaszósz:
  1. A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
  2. Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
  3. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.
Fehér csoki:
  1. Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
  2. Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
  3. Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
  4. Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
  5. Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
  6. Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.

ApplePie-Cheesecake

almápite sajttorta

Fúúú, mikor elkezdtem a sütés-blogolás projektet, azon izgultam, hogy lesz-e elég időm mindig friss recepteket kipróbálni, de a vége az lett, hogy sokkal gyorsabban készülnek a sütik, mint ahogy le tudnám ide írni őket, így van néhány elmaradásom.

Az első ez az almás pités-sajttorta, amit egy különleges alkalomra rittyentettem. Bogival nemrég szerveztünk egy Room-os vacsit a vendégeinknek, hogy bebizonyítsuk, nem csak a szánk jár, hanem valóban ehetőek a lefitneszesített alkotásaink. Ő főzött, én sütöttem, ahogy ez általában is lenni szokott. Nem mondom, volt tétje a dolognak, mert igazán kellemetlen lett volna, ha felsülök a desszerttel, így tutira szerettem volna menni. Egyrészt egyszerű édességet akartam készíteni, nehogy elrontsam (volt rá esély, lássuk be), másrészt olyat, amit mindenki szeret.  A sajttortával nem lehet nagyot hibázni… na és az almás pitével?  Ismer valaki olyat, akinek az ismerőse ismer valakit, aki már találkozott olyannal, aki ezt a kettőt nem szereti? Biztos, hogy nem:)…úgyhogy vegyítettem a kettőt, így duplázva az esélyem, hogy a vendégek nem menekülnek el a vacsoraasztaltól.

Asszem egyébként sikerült, mert már alig várják a receptet. Úgyhogy íme:

 

Hozzávalók:

alap:

40 g darált sótlan mogyoró (vagy mandula)

45 g kókuszliszt

édesítő pici forró vízben feloldva

pici almalé (annyi, hogy ezeket összekeverve a tortaalap aljába lehessen nyomkodni a masszát)

 

krém:

340 g görög joghurt

50 g Tolle zsírszegény sajtkrém

108 ml tojásfehérje

vanília kikaparva vagy aroma

fahéj

édesítő feloldva

 

a tetejére:

3 közepes alma

zselatin

édesítő

pici citromlé

 

almápite sajttorta 2

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Megsüthetjük, de hagyhatjuk így is.

A krémhez robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, és a tésztára öntjük, majd 170 fokon 35-40 percig sütjük. Figyeljük, hogy nehogy nagyon kiszáradjon, mert akkor a tuti, ha belül rezgős marad.

Mikor megsült, hagyjuk hűlni, később hűtőbe is rakhatjuk.

Addig pucoljuk meg az almákat, az egyiket pürésítsük le, adjunk hozzá kb 1 -1,5 dl vizet, és a zselatinnal, édesítővel és egy kicsi citromlével főzzük fel (mehet bele fahéj is).

A másik két almát daraboljuk kis kockákra.

Ha megszilárdult a sajttortánk, akkor szórjuk meg az almadarabokkal, óvatosan öntsük rá a zselét, és hagyjuk hűlni.

 

Tápanyagtartalma 1 szeletnek (12 részre osztva):

Energia: 92,4 Kcal

F: 5 g

Ch: 7,2 g

Zs: 5,1 g

 

Banános mákos muffin

banános muffin

 

 

 

 

Régen engem teljesen elkerült a muffin őrület, mivel a legtöbb recept dugig van cukorral, fehér liszttel, vajjal.

De most, hogy rám jött a reformláz, a muffinok sem menekülnek… reggelire pont jó is lesz:)

Íme az első recept:

 

 

Hozzávalók (6 sütihez):

1 banán

30 g kókuszliszt

20 g proteinpor

1 tojás + 1 tojásfehérje

1 ek mák

1 tk szódabikarbóna

édesítő

 

Elkészítése:

Nagyon egyszerű…A banánt kb. 1 dl vízzel elturmixolom. Összekeverem a hozzávalókat, és muffin formába öntöm, majd 170 fokon sütöm, amíg szépen megpirul a teteje.

 

Tápanyag tartalma 1 db-nak:

Energia: 73 Kcal

F: 5,3 g

Ch: 7 g

Zs: 2,5 g

 

Pilóta keksz a’la fitnesz

pilóta keksz7

Nem gondoltam volna, hogy valaha még közöm lehet a Pilóta kekszhez… ízéről már csak halvány emlékeim maradtak, amikor zsenge ifjúkoromban osztálykirándulásokon tömtük az arcunkba fel/h/el/őtlen boldogsággal, hiszen akkor még dunsztunk sem volt, mit jelent, hogy kalória, meg szénhidrát….. na meg narancsbőr:/

Ahogy ezt kezdtem kapizsgálni, úgy távolodott tőlem egyre messzebb gyerekkorom kedvence, és azt hittem már nem találkozunk soha többet.

Aztán rátaláltam erre a receptre, felcsillant a szemem, széles vigyorra szaladt a szám és eljártam az örömtáncot. Majd mikor lecsillapodott felvillanyozott kedélyem, nekiültem szénhidrátmentesíteni és megszületett ez a remekmű. Elnézést a szerénytelenségért, de a felfedezés olyannyira fellelkesített, hogy magam is alig hiszem, hogy újra egymásra találtunk:)

pilóta6

Hozzávalók:

A kekszhez:

50 g kókuszliszt

40 g  tejsavó fehérje koncentrátum

40 g Cookies ízű protein por ( de lehet 80 g csak az egyik fajtából, és persze más ízűből is lehet, pl vaníliás)

30 g laktózmentes túró

1 tojás

édesítő

10 g zsírszegény kakaópor

a krémhez:

18 g zsírszegény  kakaópor

80 g ízesített proteinpor (csokis, cookies, vanília….. vagy ha natúr van, akkor kevesebb protein, több kakaópor)

pici víz

édesítő

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit összekeverem, a kakaópor kivételével. Ha túl száraz, akkor kicsi vizet adok hozzá apránként. A masszát kétfelé veszem, és az egyikhez hozzáadom a kakaóport. Én eztán kis golyókat görgettem, és azokat lapítottam szét vizes kanállal a sütőpapíron, hogy nagyjából egyformák legyenek, de lehet muffin forma aljába lapogatni őket, lényeg, hogy kis korongok legyenek belőlük valahogy. Kb. 30- 35 percig sütöttem őket 160 fokon. Közben kikevertem a proteinport, a kakaót és az édesítőt kevés vízzel, hogy jó sűrű krémet kapjak. Amikor kicsit kihűltek, összeragasztottam őket a krémmel, és tádáááám…. kész is a fitnesz Pilóta keksz:)))

 

Tápanyag tartalom (12 db keksz):

1 db:

Energia: 57 Kcal

F: 6,8 g

Ch: 2,2 g

Zs: 2,6 g

 

 

LowCarb túrógombóc almazselével

low carb túúrógombóc

 

 

Anno, mikor még elveszett voltam a konyhában (már ollllyan rég volt, nem is emlékszem…kb fél éve se:)…) és ezért időszakonként rendeltem a napi betevőm (persze mindig valami diétás fajtából), az egyik kedvencem a zabpelyhes túrógombóc volt. Ideje volt, hogy ezt is megreformáljam saját “elveim” szerint és egy még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmú verziót kísérletezzek ki. A kísérletezés szó ebben az esetben többszörösen megállja a helyét, ugyanis 3 menetes volt a meccs, mire végre olyan lett a végeredmény, amilyet szerettem volna. A nap végére meg gombóc-mérgezést kaptam…:)

 

Hozzávalók:

160 g laktózmentes túró (vagy sima, zsírszegény)

15 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen másfajta)

15 g kókuszliszt

1 egész tojás

1 tk útifű maghéj

édesítő

csipet só

 

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat, kézzel jól összegyurmázom. Eztán vizes kézzel kis gombócokat gyúrok, én 12-t csináltam, így kicsit nagyobbak lettek, mint egy Raffaello, de lehet nagyobbat is csinálni. Én a sok kísérletezés miatt nem bíztam a véletlenre, így a párolómba főztem meg őket gőzben, de vízben is ki lehet, ahogy az eredetit. Arra kell vigyázni, hogy miután kiszedtük őket a vízből, hagyjuk hűlni a gömböcöket, és csak utána egzecíroztassuk, mert ilyenkor nagyon puhák, pár perc múlva viszont összeállnak masszív kis golyókká.

 

Tápanyagtartalma egy adagnak (én két adagra osztottam):

laktózmentes túróból (ebből sajna nincs zsírszegény):

Energia: 205 Kcal

F: 24,5 g

Ch: 4 g

Zs: 9,45 g

 

zsírszegény túróból:

Energia: 153 Kcal

F: 23 g

Ch: 4,7 g

Zs: 4 g

 

 

Én reszelt almából, édesítővel, kis fahéjjal  és zselatinnal almazselét készítettem rá, de lehet pl. joghurttal, vagy vaníliás fehérjeporból kis vízzel kikevert öntettel is enni…vagy mással;)

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!