Livin'is easy

Fehérje palacsinta

fehérje palacsinta3

Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek  egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)

Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!

A recept:

4-5 db tojásfehérje felverve

20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)

10 g zabkorpa

édesítő

fahéj

A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)

Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.

A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):

Energia: 164 Kcal

F: 31 g

CH: 6,2 g

ZS: 0,2 g

Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)

“Isler” fitneszesen:))

protein isler1

Szép kis lemaradásban vagyok…ammindenit… :/

Na de újra itt, és egy nagyon jó kis receptet találtam, amit muszáj volt elkészítenem. Szóval az ötlet nem saját, de a feltaláló bátorsága, hogy még ebbe is belevágott a’la fitnesz, nekem is új lendületet adott… szóval reszkessetek überbűnbeejtő- sütemények, mert mind megreformállak titeket.

Hozzávalók:

100 g barnarizs liszt

20 g kókuszliszt (diólisztet írt eredetileg, de azt seholsem leltem… lehet darált dióval is helyettesíteni, de nekem az se volt most)

50 g vaníliás proteinpor (a szokásos szójafehérje izolátum, vagy tejsavó fehérje vanília kivonattal spékelve,  vagy vaníliás fehérjepor)

40 g zsírszegény krémtúró

2 M-es tojás

édesítő

cukormentes lekvár+ hogy ne folyjon ki a kekszből kevertem bele útifűmaghéjport, de ha nem folyós a lekvár, akkor ez nem is kell

a csokimázhoz 20 g kókuszzsír + 20 g zsírszegény kakaópor + édesítő


Elkészítése:

Minden összetevőt kikutyultam, és a tésztából gombócokat formáztam (16 db-ot). Muffin sütő formába nyomkodtam őket, mert így meg lehet spórolni a nyújtás és korong szaggatás műveletet, ami így sokkal egyszerűbb, gyorsabb és stresszmentesebb megoldás. 180 fokon előmelegített sütőben kisütöttem őket, megvártam míg kihűltek, és párba állítottam, összeragasztottam a korongokat a lekvárral. Így 8 db lett belőle.

A kókuszzsírt megolvasztottam, kikevertem a kakaóval és az édesítővel, és megkentem a kekszek tetejét.

Egyet rögtön megettem, a többit hűtőbe tettem, hogy megkeményedjen a csokimáz  rajtuk:)

protein isler2

Tápanyagtartalma 1 db-nak ( a lekvárt leszámítva):

Energia: 116 Kcal

Fehérje: 8,3 g

Szénhidrát: 10,6 g

Zsír: 3,85 g

ApplePie-Cheesecake

almápite sajttorta

Fúúú, mikor elkezdtem a sütés-blogolás projektet, azon izgultam, hogy lesz-e elég időm mindig friss recepteket kipróbálni, de a vége az lett, hogy sokkal gyorsabban készülnek a sütik, mint ahogy le tudnám ide írni őket, így van néhány elmaradásom.

Az első ez az almás pités-sajttorta, amit egy különleges alkalomra rittyentettem. Bogival nemrég szerveztünk egy Room-os vacsit a vendégeinknek, hogy bebizonyítsuk, nem csak a szánk jár, hanem valóban ehetőek a lefitneszesített alkotásaink. Ő főzött, én sütöttem, ahogy ez általában is lenni szokott. Nem mondom, volt tétje a dolognak, mert igazán kellemetlen lett volna, ha felsülök a desszerttel, így tutira szerettem volna menni. Egyrészt egyszerű édességet akartam készíteni, nehogy elrontsam (volt rá esély, lássuk be), másrészt olyat, amit mindenki szeret.  A sajttortával nem lehet nagyot hibázni… na és az almás pitével?  Ismer valaki olyat, akinek az ismerőse ismer valakit, aki már találkozott olyannal, aki ezt a kettőt nem szereti? Biztos, hogy nem:)…úgyhogy vegyítettem a kettőt, így duplázva az esélyem, hogy a vendégek nem menekülnek el a vacsoraasztaltól.

Asszem egyébként sikerült, mert már alig várják a receptet. Úgyhogy íme:

 

Hozzávalók:

alap:

40 g darált sótlan mogyoró (vagy mandula)

45 g kókuszliszt

édesítő pici forró vízben feloldva

pici almalé (annyi, hogy ezeket összekeverve a tortaalap aljába lehessen nyomkodni a masszát)

 

krém:

340 g görög joghurt

50 g Tolle zsírszegény sajtkrém

108 ml tojásfehérje

vanília kikaparva vagy aroma

fahéj

édesítő feloldva

 

a tetejére:

3 közepes alma

zselatin

édesítő

pici citromlé

 

almápite sajttorta 2

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Megsüthetjük, de hagyhatjuk így is.

A krémhez robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, és a tésztára öntjük, majd 170 fokon 35-40 percig sütjük. Figyeljük, hogy nehogy nagyon kiszáradjon, mert akkor a tuti, ha belül rezgős marad.

Mikor megsült, hagyjuk hűlni, később hűtőbe is rakhatjuk.

Addig pucoljuk meg az almákat, az egyiket pürésítsük le, adjunk hozzá kb 1 -1,5 dl vizet, és a zselatinnal, édesítővel és egy kicsi citromlével főzzük fel (mehet bele fahéj is).

A másik két almát daraboljuk kis kockákra.

Ha megszilárdult a sajttortánk, akkor szórjuk meg az almadarabokkal, óvatosan öntsük rá a zselét, és hagyjuk hűlni.

 

Tápanyagtartalma 1 szeletnek (12 részre osztva):

Energia: 92,4 Kcal

F: 5 g

Ch: 7,2 g

Zs: 5,1 g

 

Banános mákos muffin

banános muffin

 

 

 

 

Régen engem teljesen elkerült a muffin őrület, mivel a legtöbb recept dugig van cukorral, fehér liszttel, vajjal.

De most, hogy rám jött a reformláz, a muffinok sem menekülnek… reggelire pont jó is lesz:)

Íme az első recept:

 

 

Hozzávalók (6 sütihez):

1 banán

30 g kókuszliszt

20 g proteinpor

1 tojás + 1 tojásfehérje

1 ek mák

1 tk szódabikarbóna

édesítő

 

Elkészítése:

Nagyon egyszerű…A banánt kb. 1 dl vízzel elturmixolom. Összekeverem a hozzávalókat, és muffin formába öntöm, majd 170 fokon sütöm, amíg szépen megpirul a teteje.

 

Tápanyag tartalma 1 db-nak:

Energia: 73 Kcal

F: 5,3 g

Ch: 7 g

Zs: 2,5 g

 

LowCarb túrógombóc almazselével

low carb túúrógombóc

 

 

Anno, mikor még elveszett voltam a konyhában (már ollllyan rég volt, nem is emlékszem…kb fél éve se:)…) és ezért időszakonként rendeltem a napi betevőm (persze mindig valami diétás fajtából), az egyik kedvencem a zabpelyhes túrógombóc volt. Ideje volt, hogy ezt is megreformáljam saját “elveim” szerint és egy még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmú verziót kísérletezzek ki. A kísérletezés szó ebben az esetben többszörösen megállja a helyét, ugyanis 3 menetes volt a meccs, mire végre olyan lett a végeredmény, amilyet szerettem volna. A nap végére meg gombóc-mérgezést kaptam…:)

 

Hozzávalók:

160 g laktózmentes túró (vagy sima, zsírszegény)

15 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen másfajta)

15 g kókuszliszt

1 egész tojás

1 tk útifű maghéj

édesítő

csipet só

 

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat, kézzel jól összegyurmázom. Eztán vizes kézzel kis gombócokat gyúrok, én 12-t csináltam, így kicsit nagyobbak lettek, mint egy Raffaello, de lehet nagyobbat is csinálni. Én a sok kísérletezés miatt nem bíztam a véletlenre, így a párolómba főztem meg őket gőzben, de vízben is ki lehet, ahogy az eredetit. Arra kell vigyázni, hogy miután kiszedtük őket a vízből, hagyjuk hűlni a gömböcöket, és csak utána egzecíroztassuk, mert ilyenkor nagyon puhák, pár perc múlva viszont összeállnak masszív kis golyókká.

 

Tápanyagtartalma egy adagnak (én két adagra osztottam):

laktózmentes túróból (ebből sajna nincs zsírszegény):

Energia: 205 Kcal

F: 24,5 g

Ch: 4 g

Zs: 9,45 g

 

zsírszegény túróból:

Energia: 153 Kcal

F: 23 g

Ch: 4,7 g

Zs: 4 g

 

 

Én reszelt almából, édesítővel, kis fahéjjal  és zselatinnal almazselét készítettem rá, de lehet pl. joghurttal, vagy vaníliás fehérjeporból kis vízzel kikevert öntettel is enni…vagy mással;)

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!