Livin'is easy

Fehérje palacsinta

fehérje palacsinta3

Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek  egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)

Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!

A recept:

4-5 db tojásfehérje felverve

20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)

10 g zabkorpa

édesítő

fahéj

A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)

Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.

A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):

Energia: 164 Kcal

F: 31 g

CH: 6,2 g

ZS: 0,2 g

Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)

LowCarb túrógombóc almazselével

low carb túúrógombóc

 

 

Anno, mikor még elveszett voltam a konyhában (már ollllyan rég volt, nem is emlékszem…kb fél éve se:)…) és ezért időszakonként rendeltem a napi betevőm (persze mindig valami diétás fajtából), az egyik kedvencem a zabpelyhes túrógombóc volt. Ideje volt, hogy ezt is megreformáljam saját “elveim” szerint és egy még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmú verziót kísérletezzek ki. A kísérletezés szó ebben az esetben többszörösen megállja a helyét, ugyanis 3 menetes volt a meccs, mire végre olyan lett a végeredmény, amilyet szerettem volna. A nap végére meg gombóc-mérgezést kaptam…:)

 

Hozzávalók:

160 g laktózmentes túró (vagy sima, zsírszegény)

15 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen másfajta)

15 g kókuszliszt

1 egész tojás

1 tk útifű maghéj

édesítő

csipet só

 

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat, kézzel jól összegyurmázom. Eztán vizes kézzel kis gombócokat gyúrok, én 12-t csináltam, így kicsit nagyobbak lettek, mint egy Raffaello, de lehet nagyobbat is csinálni. Én a sok kísérletezés miatt nem bíztam a véletlenre, így a párolómba főztem meg őket gőzben, de vízben is ki lehet, ahogy az eredetit. Arra kell vigyázni, hogy miután kiszedtük őket a vízből, hagyjuk hűlni a gömböcöket, és csak utána egzecíroztassuk, mert ilyenkor nagyon puhák, pár perc múlva viszont összeállnak masszív kis golyókká.

 

Tápanyagtartalma egy adagnak (én két adagra osztottam):

laktózmentes túróból (ebből sajna nincs zsírszegény):

Energia: 205 Kcal

F: 24,5 g

Ch: 4 g

Zs: 9,45 g

 

zsírszegény túróból:

Energia: 153 Kcal

F: 23 g

Ch: 4,7 g

Zs: 4 g

 

 

Én reszelt almából, édesítővel, kis fahéjjal  és zselatinnal almazselét készítettem rá, de lehet pl. joghurttal, vagy vaníliás fehérjeporból kis vízzel kikevert öntettel is enni…vagy mással;)

 

 

Marcipános protein flan

Mandulás flan2

Nagyon kevés hozzávaló, nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon fitnesz és ahogy ezt leírom, már kész is, tehát nagyon gyors….ennyi!;)

Hozzávalók:

30 g szójafehérje ( vagy bármilyen más fehérjepor…. Hímneműnek például sütis whey proteinje van..legközelebb nyúlok tőle, és abból csinálom:)…)

10 g zselatin

mandula (marcipán:)) ) aroma

mandulareszelék

édesítő

Elkészítés:

Kb. 2-2,5 dl víz (annyi, hogy a két csészébe, amibe szándékozom a “pudingot” majd tölteni, úgy kb. 3/4-ig töltök vizet), ebből veszek egy fél dl-t kb., és abban feloldom a zselatint. A maradék vízben kikeverem a fehérjét, és pici forró vízben feloldott édesítőt, és az aromát. Ha kész a zselatin, beletöltöm azt is, és jól kikeverem, csomómentesre. Ha már most elég sűrű, akkor megszórom a tetejét a mandulával, ha nem, akkor kis időre hűtőbe rakom, és utána szórom csak meg, miután megszilárdult. Hűtőbe vele, és kész!

Mandulás flan3

Tápanyagtartalma ( 2 csésze lesz belőle):

1 csésze

Energia: 105 Kcal

F: 19 g

Ch: 0,5 g !!!!!

Zs: 2,75 g

Mogyorós sajttorta fitneszesen

mogyorós sajttorta 3

 

Nnna, ez most nagyon jól sikerült… Húsevő szerint is, és én is megveregettem a vállam.

A múltkori sajttortám inkább lett túrótorta a hozzávalók miatt, de most új alapanyagokat használtam, és így sokkal inkább hajaz az eredeti sajttortára ez a lájtos változat.

Mondom is, mi kell hozzá:

 

Alap:

40 g darált sótlan mogyoró

45 g kókuszliszt

édesítő pici vízben feloldva

100-150 ml tej/szójatej (annyi, hogy a tortalap aljába tapicskolható állaga legyen a “tésztának”)

 

Krém:

340 g  natúr görög joghurt (én szója joghurttal csináltam)

50 g zsírszegény sajtkrém (Tolle)

110 ml tojásfehérje

vanília aroma/vagy kikapart vanília rúd

20 g 75%-os cukormentes csokoládé pasztilla (piacon lehet magosoknál kapni, és paleo csoki a neve)

édesítő pici vízben feloldva

 

A tetejére:

40 g darált mogyoró

édesítő pici vízben feloldva

nagyon pici só

 

Elkészítése:

Az alaphoz összekeverem a hozzávalókat. A tejet folyamatosan adagolom, hogy nehogy túl híg legyen. Összegyúrom, és a tortaforma aljába nyomkodom. Berakom a sütőbe picit, kb. 5 percre.

 

A krémhez is összekeverem a hozzávalókat robotgéppel, a csokipasztillát csak utólag keverem hozzá kanállal. A krémet az alapra öntöm és berakom a sütőbe 35-40 percre 170 fokon. Ne süsd ennél tovább, mert akkor  igazán jó, ha a közepe nem sül át teljesen, és nem lesz száraz.

 

Ha kivetted a sütőből, hagyd hűlni, berakhatod kicsit később a hűtőbe is. Ha már eléggé szilárd a teteje, a 40 g darált mogyorót keverd ki az édesítős pici vízzel, és a csipet sóval (ettől lesz jó íze) úgy, hogy annyira legyen folyós, hogy a torta tetejére lehessen kenni.

A végén még megszórtam durvára darált mogyoróval…. és csuda finom lett:)

 

Tápanyagtartalma 1 szeletnek( 8 szeletre osztva):

Energia: 130 Kcal

F:9,3 g

Ch: 4,7 g

Zs:8 g

mogyorós sajttorta2

 

 

Kakaós csiga updatelve

csokis túrókrémes kosárka2

 

 

Lelkem rajta… én kitartó voltam, és nem adtam fel egyhamar… de mindennek van határa.

Az ihletet a “doktorsvarc-féle” csiga adta, mert az, norbi-biznisz ide vagy oda, betyárosan jó anyag… de hát  titkos meg többmilliós, talán sosem létezett recept alapján készül, és nehogy már ne lehessen hasonlót itthon is gyártani! Pláne ilyen óriási pékmester tapasztalattal, amivel én rendelkezem…khmmmm… hát találtam is egy fitneszes-sütős oldalon, ami mostanra már nem lelhető meg, így nem tudok hivatkozni rá, egy lekarcsúsított kakaós csiga receptet, és elkezdtem még egy kicsit átvariálni, olyan hihetetlen sikerrel, hogy egy héten át gyártottam a rosszabbnál rosszabb variációkat egyenesen a kukába. Egyébként volt, ami ehető lett, de szép egy se…:/ Sehogy sem akart megkelni a tészta, és mind olyan aszott lett, mint egy 1996-os búcsúból megmaradt kókusztekercs. Gondoltam, hagyom a témát pihenni kicsit, hátha az idő majd segít rajtam.

Pár napja gondoltam egyet, előkaptam a receptet, kicsit gyúrtam rajta, és vártam a csodát… ami nem jött el. Kezd erős gyanú ébredni bennem, hogy a búzának valami szoros kapcsolódása lehet az élesztővel a tésztakelesztés témájában, és hiába drukkolok lelkesen a magliszteknek, nem lesz eredményes soha a kísérlet….

Nnnna mindegy, kicsit elkámpicsorodtam, de aztán összeszedtem magam, és elhatároztam, hogy nem hagyom magam porig alázni egy gömböcnyi (jó kemény és súlyos) tészta által, hanem kitalálok valami használhatót, és bosszúból megeszem.

Így született ez a kosárka, és istenemre mondom, jóóó lett! …és még szép is…hahhh, győztem:)

csokis túrókrémes kosárka

 

Hozzávalók:

tészta( az élesztőt és a búzasikért így már nem írom le, mivel ezek nem kellenek bele, ha egyszer nem kel meg úgyse…)

12 g lenmagliszt

12 g szezámliszt

37 g kókuszliszt

37 g szójaprotein izolátum (vagy akármilyen fehérjepor)

csipet só

0.5-1 dl langyos szójatej (vagy sima)

1 tojás

csipetnyi őrölt vanília

édesítő

 

Töltelék:

200 g laktózmentes túró ízesítve (én karamelles ízesítővel csináltam, amit az egyik tápkieg. boltból lehet rendelni, de lehet bármivel)

 

Tetejére:

zsírszegény kakaópor

édesítő

pici forró víz

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam (kihagyandó: beraktam 30 fokon megkelni a sütőbe, nem sikerült- hisztiztem-toporzékoltam-megnyugodtam-felülkerekedtem), muffin sütő formát kicsit kikentem kókuszolajjal, és belenyomkodtam a tésztát, hogy kis kosár legyen belőle. Beraktam sülni 170 fokra, kb. 10 percre.

A túrót az édesítővel és az ízesítővel összeturmixoltam, hogy egynemű legyen. Beletöltöttem a kosárkákba.

A kakaóport és az édesítőt pici forró vízzel jó sűrűre kikevertem, úgy hogy elterüljön a süti tetején, de ne folyjon le. Hűtőbe raktam, míg megszilárdult a teteje.

 

Tápanyag tartalma:

6 db lett belőle, 1 darabban:

Energia: 132 Kcal

F: 16 g

Ch: 3 g

Zs: 5,6 g

 

Andi aláírás

 

 

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!