Livin'is easy

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

 

Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz… na de egy 35. szülinapra??? Belefér… persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker… persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)

Hozzávalók / 12 adag
Piskóta:
3 db tojás
2 púpozott ek liszt
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 púpozott ek cukor
Túrókrém:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kb.)
10 g zselatinfix (instant expressz)
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
500 ml hulala
Málnaszósz:
20 dkg málna
10 dkg cukor
4 teáskanál zselatinfix (instant expressz)
Fehér csoki:
20 dkg fehér csokoládé
2 ek napraforgó olaj
A tetejére egy marék aszalt áfonya
Málnás-fehér csokoládés túrótorta
Elkészítés
Piskóta:
  1. A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
  1. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
  2. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  3. Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.
Málnaszósz:
  1. A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
  2. Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
  3. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.
Fehér csoki:
  1. Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
  2. Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
  3. Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
  4. Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
  5. Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
  6. Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!